Het bedrijf Chemie-Pack aan de Vlasweg in Moerdijk is totaal uitgebrand. foto Erik Eggens
Het bedrijf Chemie-Pack aan de Vlasweg in Moerdijk is totaal uitgebrand. foto Erik Eggens

Belastingverhoging door brand Chemie-Pack definitief

Economie

BREDA/MOERDIJK - Het waterschap Brabantse Delta voert definitief een verhoging van de belasting met 0,5 procent door. De verhoging moet de kosten van de Moerdijkbrand compenseren.

Dat kwam uit de vergadering van het algemeen bestuur van het waterschap. Het algemeen bestuur besprak de begroting voor 2012. Agrariërs gaan volgend jaar door de Moerdijkbrand zelfs 0,7 procent meer belasting betalen.

In totaal gaan de belastingen voor een gemiddeld huishouden volgend jaar vier procent omhoog. Voor agragriërs staat de verhoging op 5,7 procent ten opzichte van 2011.

Dijkgraaf Joseph Vos stelde in een statement in november dat ‘het niet waar kon zijn dat de inwoners en ondernemers in West-Brabant opdraaien voor de kosten van de brand bij Chemie-Pack’. Het bleek echter onvermijdelijk.

Naastde belastingvehoging heeft het waterschap een bezuiniging aangenomen van 47,5 miljoen euro tot en met 2014. Brabantse Delta haal 4,75 miljoen euro uit de eigen middelen om de kosten van het opruimend van de Moerdijkbrand te betalen.