foto Gemeente Breda
foto Gemeente Breda

Breda-fietsen uitgereikt aan winnaars fietscampagne

Cultuur

BREDA - Wethouder Wilbert Willems heeft woensdag zeven Bredanaars verblijd met een Breda-fiets. Zij kregen deze voor hun deelname aan de fietspromotiecampagne ‘Een snelle boodschap…. met gemak in tas of bak’.

Deze actie startte in de Europese Mobiliteitsweek in september en heeft tot eind oktober geduurd. De zeven prijswinnaars zijn de dames I. Douma, I. Kerremans en E. Simons en de heren M. van Gelder, Mol, B. Snelders en H. van der Veen.

De actie had als doel Bredanaars te motiveren de auto te laten staan en de fiets te pakken voor een snelle boodschap. “Dat zorgt voor minder autoverkeer in de stad en is tegelijkertijd goed voor je gezondheid en het milieu”, legde Wilbert Willems uit. “De actie is een goed voorbeeld van hoe we samen met ondernemers en bevolking het fietsen kunnen promoten.”

Winkels in winkelcentrum Moerwijk, Bisschopshoeve, Winkelcentrum Heksenwiel, Winkelcentrum de Burcht, Graaf Hendrik III-plein, Brabantplein en Valkeniersplein hebben aan deze campagne deelgenomen.

Door te fietsen in de campagneperiode konden mensen sparen voor speciale fietstassen. Iedereen die in de campagneperiode een aankoop deed bij een van die winkeliers of zijn/haar fiets stalde in een bewaakte fietsenstalling in de binnenstad kreeg een fietspunt.

Als een deelnemer vijf fietspunten had kon hij die inleveren bij een winkel in de buurt en kiezen uit twee fietstassen. Degenen die vijf fietspunten inleverden, deden bovendien mee aan een verloting van onder meer Bredase fietsen, genaamd “BRIETS” (BRedasefIETS).