Afbeelding

Directeur stichting Breda-Actief opgestapt

Cultuur

BREDA - Directeur Gera Hospers van welzijnsstichting Breda-Actief is begin december opgestapt. De stichting gaat een aantal grote wijzigingen tegemoet. Hospers wilde die laten leiden door een andere directeur.

Hospers was vanaf februari 2009 directeur van Breda-Actief. Interim-directeur Jos van Balveren neemt voorlopig de honneurs waar. Eind november gaf de stichting al aan ondanks een krappe begroting wel door te gaan, maar niet met hetzelfde bestuur.

Het bestuur van Breda-Actief achtte eerder een zelfstandig voortbestaan van Breda-Actief niet haalbaar en verschilde daarin van inzicht met het personeel van de stichting. Het verschil van inzicht is inmiddels opgelost. Zowel bestuur als medewerkers hebben nu de neuzen dezelfde kant op.

De opdracht van de interim-directeur is te onderzoeken wat organisatorisch gezien het beste toekomstscenario is voor de Breda-Actief: zelfstandig doorgaan, een overname of een fusie. De stichting ontstond zeven jaar geleden al uit een fusie tussen de Vrijwilligerscentrale en Sportpunt.