Foto Jorgen Janssens
Foto Jorgen Janssens

Femke Reuvers in finale Belgische Nekka-wedstrijd

Cultuur

BREDA - Een liedtekst van de Bredase Femke Reuvers is uitgekozen om vertolkt te worden tijdens de finale van de Belgische Nekka-wedstrijd. Haar tekst, met de titel ‘Jij bent het helemaal’, wordt zaterdagavond door één van de zeven finalisten vertolkt. “Ik vind het een hele eer dat mijn tekst is uitgekozen”, aldus Reuvers.

De Nekka-wedstrijd wordt om de twee jaar georganiseerd. Het heeft als doel beginnende muzikanten bewust te maken van Nederlandstalige muziek. Tijdens de finale moeten de artiesten twee eigen nummers en een opgelegd werk brengen. Éen van die opgelegde werken is dus de tekst van Reuvers. “Ik weet nog niet welke finalist mijn tekst gaat vertolken, dat hoor ik zaterdag waarschijnlijk pas”, vertelt Reuvers. “Ook weet ik nog niet hoe het liedje klinkt. Hier ben ik wel heel erg benieuwd naar.”

De opgelegde stukken, die door de finalisten worden vertolkt, zijn afkomstig van de liedtekstwedstrijd ‘Liefde voor Lyriek’. “In België is de wedstrijd vrij bekend, ik had er echter nog nooit van gehoord. Ik kwam er dan ook heel toevallig bij uit”, zegt Reuvers. “Eens in de zoveel tijd google ik op de woorden ‘wedstrijd’ en ‘liedtekst’, toevallig zag ik daar ‘Liefde voor Lyriek’ staan. Ik heb toen een aantal teksten ingestuurd, zonder enige verwachting eigenlijk.”

Één van de uitdagingen voor de artiest is om de tekst te voorzien van muziek. “Ik heb de tekst zo geschreven dat in principe iedereen het moet kunnen zingen”, aldus Reuvers. Het onderwerp van het liedje is verliefdheid, “iemand vertelt over hoe geweldig hij of zij die ander vindt.”

Reuvers vindt het lastig om de kansen op een overwinning in te schatten. “Ik ken de andere nummers niet, dus dat maakt het lastig om een inschatting te maken. Wel kan ik van mijn eigen tekst zeggen dat het bestemd is voor een breed publiek en dat het een vrolijk onderwerp is. Dus ik heb goede hoop op een mooie afloop.”

Wat er gaat gebeuren, mocht het liedje van Reuvers zaterdag winnen, weet ze niet zeker. “Ik weet alleen dat de winnaar mag optreden in het Sportpaleis Antwerpen tijdens de Nekka-nacht op 20 april 2012. Dat alleen al is natuurlijk een mooie manier om naamsbekendheid te krijgen, voor zowel de artiest als de tekstschrijver.”