NAC is zeer efficiënt tegen PSV: 4-2, vrijdag 26 november. foto Peter Visser
NAC is zeer efficiënt tegen PSV: 4-2, vrijdag 26 november. foto Peter Visser

PSV-NAC: Geschiedenis belooft niet veel goeds

NAC

STEENAKKER – De geschiedenis belooft zaterdagavond in het duel PSV-NAC niet veel goeds voor de formatie uit Breda. In de laatste vijf edities van PSV-NAC, in de Eredivisie, werd er vier keer verloren en één keer gelijkgespeeld. In die vijf wedstrijden wist de Eindhovense club veertien keer te scoren en kreeg het vier doelpunten tegen van de Bredase club.

John Karelse, trainer van NAC, is ervan overtuigd dat zijn team vanavond een goede wedstrijd op de mat kan leggen. “PSV uit is een lastige wedstrijd, maar we zullen onze kansen krijgen. Ik heb daarvan iedereen proberen te overtuigen”, laat hij weten via nac.nl. Mede gesteund door het goede resultaat in de uitwedstrijd tegen Ajax (2-2), reist de selectie van de parel van het Zuiden vanmiddag hoopvol af richting Eindhoven.

PSV zal in het spoor willen blijven van koploper AZ, dat een ogenschijnlijk eenvoudige thuiswedstrijd tegen de Graafschap speelt. Ook zal er trainer Fred Rutten veel aan gelegen zijn om een goed resultaat te boeken tegen de ploeg uit Breda. De 49-jarige trainer ligt namelijk flink onder vuur van de eigen supporters, na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Feyenoord.

Het basiselftal van NAC zal op ten minste twee plekken gewijzigd zijn, ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen ADO Den Haag. Verdediger Kees Luijckx liep begin deze week een blessure op aan zijn hamstring. Hij zal tot aan de winterstop in ieder geval niet meer in actie komen. Zijn plaats achterin wordt ingenomen door Jordy Buijs.

Ook Alex Schalk zal niet starten in de basis. De ervaren aanvaller Santi Kolk, krijgt de voorkeur boven de talentvolle jongeling.

Aan PSV-zijde zal Marcelo terugkeren in de basis. De Braziliaanse verdediger mistte de vorige wedstrijd tegen Feyenoord vanwege een schorsing. Ook Bouma en Engelaar zijn op tijd fit voor de wedstrijd. “Bouma had wat naweeën na de vorige wedstrijd, maar kan er wel bij zijn. Engelaar had last van zijn enkel, maar ook hij is fit en dus present. Het team zal dus niet veel veranderen”, aldus Fred Rutten via psv.nl

Aanvang wedstrijd: 20.45 uur – Philips Stadion Eindhoven – Scheidsrechter: Bas Nijhuis