Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

'Weekendje weg' voor in elkaar slaan Belg (23)

Politie

CENTRUM - Tijdens het horecatoezicht in het centrum van Breda heeft de politie vier vechtersbazen gearresteerd. Het viertal sloeg in de nacht van vrijdag zaterdag een 23-jarige Belg in elkaar. Dat gebeurde rond 04.00 uur in de Reigerstraat.

De man kreeg zonder aanleiding klappen van de groep jongens. Surveillerende agenten grepen in en haalden de geweldplegers uit elkaar. Na een korte achtervolging konden de vier verdachten achterhaald en aangehouden worden.

Het gaat om twee 18-jarige mannen uit Dorst, een 19-jarige man uit Ulvenhout en 18-jarige man uit Breda. Het 23-jarige slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd maar hoefde zich (nog) niet onder medische behandeling te stellen.

Het geweld werd door camera's vastgelegd. Deze camerabeelden zijn veilig gesteld en worden op DVD bij het dossier gevoegd voor de bewijsvoering. Vier verdachten komen in aanmerking voor het project Weekendje Weg en zitten in belang van het verdere onderzoek nog vast.

In dezelfde nacht werden nog drie andere geweldplegers gearresteerd. Twee personen (beiden 20 jaar) voor mishandeling en een persoon (22)voor bedreiging van een horecaportier. Ook zij zitten vast in het kader van het project 'Weekendje weg".

Wie in het weekend gewelddadig is in het Bredase uitgaansleven, kan rekenen op een stevige aanpak. Geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Op maandag gaat de arrestant de deur uit, direct voorzien van een boete, vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen.