Afbeelding
Kim Kuijpers

Vandalen trekken spoor van vernielingen in Prinsenbeek

Politie

PRINSENBEEK - In de nacht van zaterdag 10 december op zondag 11 december 2011 zijn in Prinsenbeek vernielingen gepleegd. De politie kreeg daarover verschillende meldingen binnen.

Rond 04.00 uur kreeg de politie het bericht dat twee jongens op de Berkenstraat een dixie omver hadden gegooid. Vervolgens vernielden ze op de Heikantsestraat met een 'te koop' - bord de voorruit van een bestelauto. Daarna waren ze de wijk in gelopen.

Volgens een getuige waren de jongens ongeveer 17-18 jaar oud. Ze droegen allebei een zwarte glimmende jas, waarvan eentje met lichtkleurige capuchon. Vlak daarna werd er aan de achterkant van de Dopheide een brandende kliko aangetroffen, die door de brandweer geblust moest worden. Agenten zochten de omgeving af de twee vandalen, maar ze werden niet meer aangetroffen.

De politie onderzoekt het vandalisme. Zij roept eventuele getuigen en mensen die menen de daders aan de signalementen te herkennen op om contact op te nemen via 0900-8844.

In de loop van de nacht is er proces-verbaal opgemaakt tegen twee andere jongens (16) uit Prinsenbeek. Zij hadden een reclamevlag bij zich, die ze vermoedelijk kort te voren gestolen hadden.