Afbeelding

Dordrechtenaren mishandelen Bredanaar in woning

Politie

TIUNIZGT - De politie heeft 4 mannen uit Dordrecht (drie van 21 en één van 22 jaar) en 2 vrouwen uit Etten-Leur en Dordrecht (21 en 25 jaar) aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en mishandeling van een man in zijn eigen huis.

Zondagavond rond 18.00 uur drongen volgens een 112-melder drie donker geklede mannen met bivakmutsen een woning aan de Cypresstraat binnen. Op aanwijzingen van getuigen volgde later die avond de aanhouding van 6 verdachten.

Rond 18.00 uur kreeg de politie een melding van een woningoverval. Een getuige vertelde dat mannen met bivakmutsen een woning aan de Cypresstraat binnen gingen. De bewoner van het pand werd stevig toegetakeld door de Dordrechtse mannen.

Kort daarop verlieten de mannen het huis. Een getuige zag hen in een auto wegrijden en noteerde het kenteken. Hierop is de politie gaan surveilleren en trof de bedoelde auto in de Rithsestraat rijdend aan. De inzittenden, vier mannen en twee vrouwen, werden aangehouden.

Vier van de zes verdachten zitten vast op verdenking van zware mishandeling of een poging daartoe of voor betrokkenheid daarbij. De mishandelde bewoner is door ambulancepersoneel onderzocht aan verwondingen in zijn gezicht, maar hij hoefde daarvoor niet naar het ziekenhuis.

Op het moment van de 112-melding vermoedde de politie dat het een woningoverval was en stuurde een SMS-Alert bericht uit. Dit bleek achteraf niet te kloppen waarop een tweede SMS-Alert bericht is verstuurd dat het openlijke geweldpleging betrof.