Studenten tijdens de introductie in Breda, dinsdag 31 augustus. foto Perry Roovers
Studenten tijdens de introductie in Breda, dinsdag 31 augustus. foto Perry Roovers

College zoekt nieuwe locatie hbo-feesten

Nieuws

BREDA – Breda is een studentenstad vindt het stadsbestuur en daarom is het van de gekke wanneer de hbo’s voor onder meer feesten en introductiedagen moeten uitwijken naar locaties buiten de stad. Wethouder Bob Bergkamp zoekt binnen Breda naar mogelijkheden.

Aanleiding was een overtreding van Manege Overbos in Prinsenbeek die afgelopen jaar onderdak bood aan studenten tijdens de introductiedagen. Of het voor maneges in de toekomst wel mogelijk wordt om als gastheer te fungeren is onduidelijk, maar behoort wel tot de opties, meent Bergkamp.

“We zijn in overleg over waar we eventueel iets kunnen regelen en wat we kunnen aanpassen. Een manegeterrein is een optie, maar in beperkte mate. Dus niet elke dag of elke week. Dat moeten we zorgvuldig bekijken”, aldus de wethouder.

Over welke andere locaties het gaat kan Bergkamp niets zeggen. “We zijn aan het inventariseren en dat doen we in overleg met de NHTV en Avans. Ik heb het lijstje nog niet gezien. Ik wil in ieder geval uiterlijk in januari duidelijkheid.”

Het is de wethouder er alles aan gelegen op tijd een geschikte plek te vinden. “Blijkbaar is er geen plaats waar hbo’s feesten en andere activiteiten kunnen organiseren. Ze wijken daarom uit naar bijvoorbeeld de Galderse Meren en Chaam. Het is voor Breda wenselijk om de studenten hier te houden.”