Vlnr: Matthew Meeuwessen, Jacinho Tuhepary en Remy van den Hurk
Vlnr: Matthew Meeuwessen, Jacinho Tuhepary en Remy van den Hurk

Jongeren voor één dag baas bij De Zuidwester

Economie

BREDA - De touwtjes in handen hebben als manager bij een echt bedrijf. Drie jongens uit Breda mochten woensdag hun gang gaan. Vanuit de Zuidwester Jeugdzorg gingen ze langs bij organisaties die zich inzetten voor jongeren die niet bij hun ouders kunnen opgroeien.

Matthew Meeuwisen (17) zit bij Tender, Jeugd & Opvoedhulp. Van daaruit werd hij gevraagd mee te doen. Hij vindt het heel leuk voor een dag de touwtjes in handen te hebben. Als manager vertelt hij kritische vragen te hebben gesteld over de bezuinigingen rondom jeugdzorg in Breda. “Ik maak me er zorgen over. Als er minder hulp is voor jongeren, is er een kans dat er meer jongeren op straat belanden."

Samen met de andere jonge managers Jacinho Tuhepary en Remy van den Hurk ging Matthew langs bij Surplus Welzijn en Kamers met Kansen. Deze stichtingen zetten zich in voor jongeren die thuis problemen hebben of niet thuis kunnen wonen.

Ook brachten ze een bezoek aan wethouder Saskia Boelema. “We hebben vooral gepraat over de situatie en problemen van de jongeren”, vertelt Matthew. Matthew is blij dat hij er bij mocht zijn. “Het was een harstikke interessante en leerzame dag. Ik weet nu dat ze ook naar de mening van jongeren luisteren."

De Zuidwester organiseerde deze dag om te laten zien aan jongeren hoe het bij de stichting in z’n werk gaat. Zelf was het bestuur erg benieuwd naar de mening van de jongeren. Op Tender en de Zuidwester zelf heeft hij weinig aan te merken. “Ze bieden goede hulp aan jongeren, daar ben ik erg tevreden over.”