Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Geen overtredingen gevonden bij actie woonwagenkamp

Economie

RUITERSBOS - De gemeente Breda heeft donderdag een handhavingsactie gehouden op de woonwagenlocatie aan de Ruitersboslaan. Daarbij waren controleurs van gemeente, douane en Enexis betrokken. Zij hebben geen strafbare feiten geconstateerd.

Daarnaast zijn de standplaatsen van de woonwagens ingemeten. De bewoners van de locatie hebben constructief aan de controle meegewerkt.

Aan de Ruitersboslaan heeft Gemeente Breda de locaties en bouwkundige situatie van de woonwagens nauwkeurig in kaart gebracht. Deze gegevens worden nu onderzocht om na te gaan of hier wordt voldaan aan de gestelde eisen.

De actie van vanochtend van gemeente, politie, Douane en Enexis vond plaats in het kader van de aanpak van vrijplaatsen. Controleurs hebben in de Ruitersboslaan zaken als brandveiligheid, bouwregels, inkomensfraude, hennepplantages en huurachterstanden betrokken.

De politie heeft de controleurs begeleid en de locatie afgezet. Alle inkomende en uitgaande personen werden gecontroleerd. De actie is rustig verlopen. De onderzoekende instanties zijn tevreden over het resultaat.