foto Macskafaraok/Flickr.com
foto Macskafaraok/Flickr.com

Extra werk Piaggio Vespa Breda door terugroepactie

Economie

BREDA - Vespa roept in Nederland 7000 scooters terug naar de dealer door een mankement aan de ontsteking. Het Beneluxkantoor van Vespa in Breda verwerkt de claims bij de terugroepactie voor Nederland en België.

In Nederland gaat het om 7000 scooters (45km 4 takt 4 klepper) die niet willen starten maar wel daarbij wel een steekvlam geven, de zogenaamde backfire. Vespa Breda doet ook de afhandeling van de scooters in België, waar zo’n 800 Vespas terug naar de dealer moeten.

Het probleem werd twee weken geleden ontdekt. De telefoon bij Piaggio Vespa Breda staat sindsdien nog net niet roodgloeiend, maar medewerkers zien wel een forse stijging in de werkdruk. “Vooral vandaag omdat een RTL-journalist een brief van Vespa binnenkreeg met het probleem van zijn scooter”, legt een woordvoerder van het bedrijf uit.

Volgens de woordvoerder wordt het probleem aan de Vespa’s nu opgelost met een diode, maar moeten de Vesparijders begin 2012 nog een keer terugkomen voor een permanente oplossing. “Niet dat de diode geen goede oplossing is, maar er zijn simpelweg nu niet genoeg onderdelen beschikbaar.”