Locatie nieuwe alcoholverslaafdenopvang Kasterleestraat Hoge Vucht. foto Erik Eggens
Locatie nieuwe alcoholverslaafdenopvang Kasterleestraat Hoge Vucht. foto Erik Eggens

Nieuw proces rond daklozenpensions ‘live’ te volgen

Politiek

BREDA - Het proces van de locatiekeuzes voor pensions voor alcohol- en drugsverslaafden kan straks nauwgezet worden gevolgd door alle Bredanaars. Degenen die dat willen kunnen per website, mail, post, telefoon of persoonlijk op de hoogte worden gesteld.

Dit hebben B&W bekendgemaakt in een bestuursvoorstel over de heroverweging van de locaties voor daklozenpensions. Eerder stipte Breda de Kasterleestraat in de Hoge en de Oranjeboomstraat in de Heuvel aan als locaties. Maar door een massaal bewonersprotest en het feit dat politie onvoldoende op de hoogte was gesteld, werd het plan afgeblazen.

Het college heeft geleerd van haar fouten en pakt het dit keer rigoureus anders aan, zo blijkt uit het voorstel. Het stelt nu eerst een lijst van mogelijke locaties samen. Daarna stelt het stadsbestuur belanghebbenden op de hoogte. De hele stad kan het de ontwikkelingen volgen op www.breda.nl.

Daarnaast gaat dit keer een Taskforce de locaties onderzoeken waar daklozenpensions kunnen worden gerealiseerd. Onder anderen wethouder Cees Meeuwis, vertegenwoordigers van de politie en SMO Breda en woningbouwcorporaties nemen daar aan deel.

De inbreng vanuit de stad en de Taskforce moet leiden tot een definitieve keuze voor de daklozenpensions. Dat besluit wordt weer voorgelegd aan de gemeenteraad. Het stadsbestuur verwacht in februari 2012 met een lijst met mogelijke locaties te kunnen komen.

Bekijk hier het hele dossie over de daklozenpensions.