Na een lange dag college of werkgroepen op weg naar huis. Studenten van de NHTV. foto Guido van der Kroef
Na een lange dag college of werkgroepen op weg naar huis. Studenten van de NHTV. foto Guido van der Kroef

NHTV gaat voor universitaire master VTW

Algemeen

BRABANTPARK - De NHTV in Breda is in gesprek met de Universiteit van Tilburg of er een mogelijkheid is om de master Vrijetijdswetenschappen van de UvT aan NHTV te verbinden. De master gaat in Tilburg in september 2012 voor het laatst van start. De accreditatie van de opleiding loopt eind 2013 af.

Het College van Bestuur van NHTV heeft de UvT gevraagd om informatie over bijvoorbeeld financiƫn, personele inzet, studentenaantallen, onderzoekscomponent.

Op basis van deze informatie neemt het College van Bestuur in overleg met de betrokken academieleiding (Vrijetijdsmanagement) het besluit de universitaire master al dan niet over te nemen. Het is duidelijk dat de Medezeggenschapsraad van NHTV instemmingsrecht heeft op dit besluit en de Raad van Toezicht goedkeuring moet verlenen.

NHTV zou hiermee nog unieker worden binnen het Nederlandse hoger onderwijs systeem. Na universitaire bachelors (International Leisure Sciences en Bachelor of Science Tourism) zou NHTV als (hbo) hogeschool nu ook een universitaire master gaan aanbieden.