Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Politie pakt overvaller tankstation na klopjacht in Breda

Politie

BREDA - Naar aanleiding van een gewapende overval op een tankstation aan de Backer en Ruebweg zondagochtend, hebben agenten, na een klopjacht een 31-jarige man uit Breda aangehouden.

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval. De Bredanaar is overgebracht naar het bureau en ingesloten in een politiecel.

De politie ontving vanmorgen om 08.30 uur de melding van een gewapende overval, die had plaats gevonden op een tankstation aan de Backer en Ruebweg.

Een medewerker van het station meldde dat het zou gaan om één dader die gedreigd had met een vuurwapen. Met een onbekend geldbedrag was hij, na de daad vertrokken.

Alle beschikbare politie-eenheden spoedde zich naar de locatie, zetten de omgeving af en kamden de wijken uit. De zoektocht resulteerde op de Peersbroek kort na 09.00 uur in de arrestatie van de 31-jarige, die voldeed aan het opgegeven signalement. De man verzette zich bij zijn aanhouding.

Rechercheurs van de technische recherche stelden een uitgebreid onderzoek in bij het tankstation. De politie zette na de arrestatie een speurhond in de omgeving van de Peersbroek in, om eventuele sporen veilig te stellen.