Wederom prachtige wagens en groepen tijdens de Grote Optocht in Prinsenbeek. foto Janet Olde Wolbers
Wederom prachtige wagens en groepen tijdens de Grote Optocht in Prinsenbeek. foto Janet Olde Wolbers

Prinsenbeeks duo zingt beste carnavalslied West-Brabant

Cultuur

PRINSENBEEK - Het Prinsenbeekse duo Dubbelzicht heeft afgelopen zondag de wedstrijd beste carnavalslied van West-Brabant gewonnen. De broers Rien en Piet Nuiten kregen met hun nummer ’t Sjopke’ de meeste punten van de jury. De wedstrijd werd gehouden in party-centrum Tapperijke te Hoeven.

Aan de wedstrijd deden twaalf groepen mee, ieder afkomstig uit een andere plaats. De finalisten zijn verkozen tijdens lokale liedjesverkiezingen. De meeste winnaars van de lokale wedstrijden deden mee aan de verkiezing tot beste carnavalslied van West-Brabant, slechts enkelen bedankten voor de eer en stuurden de nummer twee van de plaatselijke wedstrijd.

Het duo van Dubbelzicht eindigde tijdens de liedjeswedstrijd in Prinsenbeek als tweede. De winnaar, GMNDDGDB, bedankte echter voor de eer, waardoor Dubbelzicht kon deelnemen aan de hoofdwedstrijd. In de verkiezing tot beste carnavalslied eindigde ’t Zooike uit Breda als tweede, met het nummer ‘Gebouwd voor carnaval’. De derde plaats was voor Ikke en IJ uit Klundert, zij zongen ‘Een plaatje met een plaatje’.

De winnaars van het beste carnavalslied West-Brabant zijn hieronder te zien met het nummer ’t Sjopke’.