De Grote Optocht van Breda. Genieten geblazen. foto Jorgen Janssens
De Grote Optocht van Breda. Genieten geblazen. foto Jorgen Janssens

Dorpsraad Teteringen ziet bedreiging carnaval

Nieuws carnaval

TETERINGEN – Het voornemen van het college dat de carnavalsverenigingen in Breda zelf de rommel na de optochten moeten opruimen valt niet overal in goede aarde. De dorpsraad Teteringen schreef hierover een brief naar de raad. “De viering komt onder grote druk te staan.”

Volgens voorzitter Hein Antonissen bedreigt het in rekening brengen van de kosten voor het schoonmaken en de kosten van de noodzakelijke afzetting het carnavalsfeest. “Bovendien is de kans groot dat het vrijwel onmogelijk wordt om dit feest verantwoord te vieren.”

‘Ook de aangekondigde voorwaarden over de levering van afzettingsvoorzieningen zullen grote gevolgen hebben. Niet alleen voor de viering van carnaval, maar ook voor de andere sociaal-culturele activiteiten’, aldus de Dorpsraad.

In het schrijven verzoekt Antonissen het college de bezuinigen te zoeken naar alternatieve maatregelen om te voldoen aan de bezuinigingsopdracht.

“Wij kunnen ons niet voorstellen dat bij uw streven om te komen tot aanwijzing tot culturele hoofdstad dit slechts betrekking heeft op de activiteiten binnen de singels.”