Afbeelding

In de Waterdonken blijft het watertrappelen

Nieuws

HOGE VUCHT – Een aantal bewoners uit de Waterdonken staat het water wederom bijna letterlijk aan de lippen. Door de hevige regenval van afgelopen tijd en door het ontbreken van bestrating blijft het net als vorig jaar behelpen. Twee wethouders gaan, nadat de klachten ook het stadhuis bereikten, deze week op pad om de waterstand te peilen.

Vorig jaar waren er vanuit de wijk ook al klachten over de vele plassen die hun straten bevolkten. Toen gaf de gemeente aan met tijdelijke maatregelen de overlast tegen te gaan. De gemeente wacht in het algemeen met de bestrating totdat grotendeels de bouwwerkzaamheden voorbij zijn.

Vaak is het een kwestie van geduld, voordat het wordt opgelost. Het hoort ook een beetje bij een nieuwbouwwijk, zoveel is duidelijk. Toch stelt een woordvoerder van de gemeente dat sommige foto’s van het zelfverklaarde rampgebied overduidelijk de problemen van de wijk blootleggen.

“We zien duidelijk dat er een probleem is. Daarom gaan we praten met de buurtbewoners. We zullen uitleg geven en samen naar een oplossing zoeken”, aldus de gemeente.

Al rijdend door de straten van de Waterdonken wordt al snel duidelijk wat het euvel is. Bijna overal waar nog geen bestrating is gelegd en dat is zowat overal, staan flinke plassen. Hierdoor is het onbegaanbaar voor voetgangers, fietser en in sommige gevallen ook auto’s.