foto Ilse Lukken
foto Ilse Lukken

Algemeen directeur NAC schaamt zich kapot

NAC

STEENAKKER – Na afloop van de wedstrijd NAC – AZ (2-1), liet AZ-trainer Gert-Jan Verbeek weten niet blij te zijn met enkele supporters op de hoofdtribune. “Er werden dingen naar me geschreeuwd, waar de honden geen brood van lusten”, liet hij weten tijdens de persconferentie. Algemeen directeur van NAC, Ed Busselaar, laat weten de vervloekingen van de fans onacceptabel te vinden.

“Meteen na afloop van de wedstrijd ben ik naar Verbeek toegegaan. Ik heb me verontschuldigd en laten weten nog dezelfde dag stappen te gaan ondernemen”, vertelt Busselaar. “Dit is natuurlijk te schandalig voor woorden. Ik schaam me kapot dat dit nu en schijnbaar al meerdere malen is gebeurd.” Verbeek heeft de excuses geaccepteerd en heeft aan Busselaar laten weten blij te zijn dat er maatregelen worden genomen.

Inmiddels is bekend om welke personen het gaat. Busselaar laat weten bezig te zijn met uitzoeken welke stappen er worden ondernomen tegen de misdragende supporters. “We gaan in ieder geval een aantal beveiligers op de plaats zetten, zodat we meteen kunnen ingrijpen als het nog een keer fout gaat”, aldus Busselaar.

In verband met de privacy van de desbetreffende fans, wil de algemeen directeur niet vertellen welke straffen er exact opgelegd gaan worden. “Je zou kunnen denken aan waarschuwingen, maar ook hiervan onderzoeken we de mogelijkheden.” De supporters verplaatsen naar een ander vak heeft volgens Busselaar weinig zin. “Dan verplaats je het probleem alleen maar.”

Voordat er eventuele straffen worden opgelegd, wil Busselaar eerst nog spreken met de schreeuwende supporters. “NAC steunen tot in de dood is helemaal perfect, alleen er zijn grenzen en die zijn hierbij overschreden.” Met de gesprekken wil Busselaar de fans duidelijk maken dat ze te ver zijn gegaan en dat het imago van de club op het spel staat. “Ik wil niet zomaar mensen beschuldigen, ik wil ze ook de kans geven om zich te verantwoorden. Maar als blijkt dat ze schuldig zijn en dat dit vaker gebeurt, dan zullen wij, als NAC, hier hard tegen optreden”, aldus Busselaar.