Afbeelding

Mogelijk lichaam Youri Bicker gevonden

Algemeen

EMER – Naar aanleiding van sonarbeelden en het onderzoek van woensdagochtend heeft de politie sterk het vermoeden te zijn gestuit op een stoffelijk overschot. Het is niet zeker of dat het lichaam van de vermiste Youri Bicker is. Uit voorzorg heeft de politie aan de Markkade zwarte schermen geplaatst.

Inmiddels is een duikteam onderweg die de locatie in het Markkanaal tegenover de voormalig suikerfabriek van dichtbij gaan onderzoeken.

De plek in het water waar de sonarboot van de politie het mogelijke stoffelijk overschot aantrof is exact op dezelfde hoogte waar de politie de fiets van de 26-jarige Bicker maandag aantrof.

De politie, brandweer en KLPD vervolgden woensdagmorgen de zoektocht naar Bicker. Er werd een sonarboot en een speurhond ingezet. De speurtocht werd dinsdagmiddag al ingezet.

De Bredase student is sinds maandag vermist, waarop een zoekactie werd gestart in de omgeving van de Markkade. De zoektocht werd gehouden ter hoogte van de oude suikerfabriek.

In de nacht van zondag 18 december op maandag 19 december ging de vermiste student uit in Breda. Vermoedelijk is hij naar zijn woning in de Haagse Beemden gefietst, maar hij is niet thuisgekomen. De ouders van de man alarmeerden de politie dinsdag even na middernacht.