foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Gevonden jas Markkade van vermiste Youri Bicker (26)

Politie

EMER - De jas van de sinds maandag vermiste Bredase student Youri Bicker (26) is tijdens de zoektocht naar de man gevonden in het water. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Sinds dinsdag zijn de politie, brandweer en het KLPD op zoek naar de vermiste Bredanaar. Hij fietste in de nacht van zondag op maandag terug van een feestje in de Bredase binnenstad, maar kwam niet aan bij zijn ouders thuis in de Haagse Beemden. Zijn fiets werd gevonden op de plek waar de politie momenteel zoekt, maar van Bicker ontbreekt verder elk spoor.

Woensdag ging de zoektocht naar de jongeman door. De politie heeft het gebied aan de Markkade waar ze zoekt, met zwarte schermen afgezet.

In de ochtenduren is gezocht met twee speurhonden. Hierna werd met een boot met sonarapparatuur verder gezocht. Omdat er met de sonarapparatuur op meerdere plaatsen iets in het water werd waargenomen, zijn hierna gespecialiseerde duikers van het arrestatieteam ter plaatse gekomen om op verschillende plaatsen in het water aan de Markkade te zoeken.

Hierbij is een jas aangetroffen, die van de vermiste Youri bleek te zijn. Duikers hebben tot 18.15 uur gezocht, maar hebben niets meer gevonden. Donderdag zal, wederom met de brandweer en het KLPD, verder worden gezocht.