Bij de bijeenkomst over de komst van alcoholverslaafden naar de Hoge Vucht, liepen de emoties hoog op. foto Erik Eggens
Bij de bijeenkomst over de komst van alcoholverslaafden naar de Hoge Vucht, liepen de emoties hoog op. foto Erik Eggens

Politiek stuurt college tijdens kerst op bezinningsreces

Politiek

CENTRUM - Het college moet tijdens dit kerstreces terugblikken op het eigen handelen wat betreft de informatievoorziening rondom de daklozenpensions en de biomassacentrale. Daartoe dienen de SP, de PvdA, Leefbaar Breda, GroenLinks en D66 een motie in.

De motie ‘Bezinning, draagvlak en vertrouwen’ wordt zeer waarschijnlijk donderdagavond in stemming gebracht tijden de gemeenteraadsvergadering.

De vijf partijen vinden dat het college onnodig veel onrust in de stad heeft veroorzaakt door niet zorgvuldig en behoorlijk te besturen. “Onrust veroorzaakt door niet in een vroeg stadium met partners te communiceren en betrokkenen in overleg te treden”, aldus de fracties in de motie.

Overigens moet het college, mocht de motie worden aangenomen, na het reces presenteren wat de uitkomsten zijn van het bezinningsreces tijdens de eerstvolgende raadsvergadering. Die vindt plaats op 2 februari 2012.

Het moet allemaal leiden tot een betere communicatie tussen het stadsbestuur en de doorsnee Bredanaar. ‘Het plompverloren dumpen’ van daklozenpensions in de Heuvel en de Hoge Vucht en een biomassacentrale in Brabantpark leidden eerder tot ongekende protesten van bewoners.

De motie heeft als doel dat het college een open houding toont naar Bredanaars en ‘ met hen als een team opereert’, zo stellen de fracties in de motie.