Afbeelding

‘Geen jeugdbende in Breda-Noord’

Nieuws

BREDA – Burgemeester Peter van der Velden is het niet eens met een van de conclusies uit de gebiedsscan van Politie en Wetenschap, waarin er sprake zou zijn van een jeugdbende die actief is in Breda-Noord. “Daar ben ik niet gelukkig mee.”

Anderhalve week geleden werd het rapport naar buiten gebracht. Van der Velden reageerde donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering op vragen van de VVD. Raadslid Boaz Adank wilde weten hoe het gesteld staat met de veiligheid en leefbaarheid in de wijk.

De burgemeester meent dat er geen jeugdbende actief is in de wijk en wees op de maatregelen die de gemeente al eerder dit jaar heeft genomen. “Het is niet juist wat er wordt geconcludeerd. Daar hebben we de onderzoekers ook op gewezen. De overlast die er was is sinds afgelopen zomer verdwenen.”

Van der Velden meldde dat er problemen zijn geweest met een dertiental jongeren. De gemeente pakte die fors aan door een aantal van hen en het gezin waaruit zij komen te dreigen met huisuitzetting.

“Dat hebben we gericht aangepakt. Daar was zelfs landelijke media aandacht voor. We hebben dat samen met corporaties en politie aangepakt. Inmiddels staat er een goed netwerk onder regie van de stadsmarinier. Er heeft enorm veel plaatsgevonden.”

Het college komt, zoals de VVD voorstelde, later in januari terug op de problematiek. “We zijn het wel eens met de constatering dat op individueel gebied iets moet gebeuren. Daarom willen we praten over de Persoonsgerichte Aanpak. Dat is iets compleet nieuws.”