Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Drietal gearresteerd na vechtpartij Nieuwstraat

Politie

CENTRUM - Drie mannen zijn gearresteerd na een vechtpartij in de Nieuwstraat in de Bredase binnenstad. De drie zitten vast.

Rond 01.30 uur vrijdagochtend vroeg kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Nieuwstraat. Bij aankomst zagen agenten een handgemeen, waarbij meerdere mannen wegrenden.

De politie ging achter hen aan en hield drie mannen aan voor openlijke geweldpleging. Het gaat om een 21-jarige man uit Oisterwijk, een 19-jarige Tilburger en een 24-jarige Bredanaar. De drie zijn ingesloten voor onderzoek en verhoor.

In dezelfde nacht rond 03.00 uur hield de politie een 29-jarige man uit Nijmegen aan voor belediging en mishandeling. De man beledigde de agenten na een kort gesprek, waarin hij de agenten voor de gek probeerde te houden. Toen dit niet lukte vond de man het nodig de agenten te beledigen.

Hij werd aangesproken door de agenten, maar liet hen niet uitspreken en beledigde hen opnieuw. De man werd aangehouden en verzette zich hier dusdanig hevig tegen dat hij met zijn elleboog een van de agenten in het gezicht raakte. Portiers van omliggende horecagelegenheden hielpen de man aan te houden. Hij probeerde de vriend die bij hem was over te halen om degenen die hem aanhielden in het gezicht te slaan. Hier gaf de man echter geen gevolg aan.

De verdachte is aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De agent heeft aangifte tegen hem gedaan wegens mishandeling.