Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens
Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens

Jaaroverzicht NAC - januari

NAC

STEENAKKER - Een avondje NAC, mooie overwinningen, lelijke overwinningen, dikke nederlagen, onterechte nederlagen, ‘Der Bomber van Breda’, financiële problemen en een nieuwe algemeen directeur.

Voor de NAC-fan is 2011 een bewogen jaar geweest, met veel hoogtepunten, maar ook enkele dieptepunten. In deze reeks artikelen zie je het jaar van NAC in woord en beeld, per maand uitgelicht.

Januari

NAC begint het nieuwe jaar met een overwinning in het KNVB-beker toernooi. In een weinig boeiende uitwedstrijd wordt Telstar met 1-0 verslagen. NAC verschaft zich hiermee een plek in de kwartfinales van het toernooi.

Deze kwartfinale wordt al negen dagen later gespeeld. Tegenstander wis Ajax. In de Amsterdam Arena gaat NAC met 4-1 onderuit en ziet hiermee de hoop op bekerwinst vervliegen.

In de Eredivisie treedt NAC deze maand aan tegen NEC. Met een zeer gehavende selectie reizen de Bredanaren af richting Nijmegen, om vervolgens met een 2-2 gelijkspel terug te keren.

Op 30 januari kan de Parel van het Zuiden zich weer opmaken voor een confrontatie met Ajax, de tweede in slechts drie dagen. Dit maal komen de Amsterdammers naar Breda, maar ook hier is het krachtsverschil groot. NAC wordt met 3-0 in eigen huis ingemaakt.