foto Peter Visser
foto Peter Visser

Lokhoff weet wat hem te doen staat in Venlo

Algemeen

BREDA – Zaterdag kwam er eindelijk witte rook uit de schoorstenen van stadion De Koel, het stadion van VVV-Venlo. Bredanaar en oud-trainer van NAC Breda, Ton Lokhoff, is tot het eind van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer van de Venlose hoofdmacht. “Degradatie voorkomen is het belangrijkste doel”, zegt Lokhoff.

“Ik heb afgelopen week twee gesprekken gehad met VVV-Venlo, het eerste gesprek was op woensdag. Daar hebben zowel de club als ik een goed gevoel aan overgehouden, vandaar dat we vrijdag een tweede gesprek hebben gehad”, vertelt een gelukkige Lokhoff. “Met name in het tweede gesprek hebben we de puntjes op de i gezet en zijn we tot overeenstemming gekomen.”

De 52-jarige trainer, die op eerste kerstdag zijn verjaardag viert, geeft zichzelf met dit contract alvast een verjaardagscadeautje. “Ik ben dolblij dat ik weer aan de bak mag als trainer.” Op 12 april 2011 nam Lokhoff ontslag als assistenttrainer van Red Bull Salzburg, hij toonde zich loyaal aan de ontslagen hoofdtrainer Huub Stevens. Sinds die tijd zit Lokhoff thuis. “Ik heb genoten thuis, heerlijk met de kleinkinderen en lekker veel voetbal gekeken, maar de laatste tijd begon het toch weer te kriebelen. Ik wilde gewoon weer graag aan het werk binnen het voetbal.”

Na de kerst zal Lokhoff regelmatig in Venlo te vinden zijn, “ik wil de club rustig leren kennen.” Op 3 januari is hij voor het eerst samen met de spelersgroep. “We hebben dan nog drie weken om aan elkaar te wennen, mijn doelstellingen duidelijk te maken en te kijken wat de spelers precies willen”, aldus Lokhoff.

Over wat zijn plannen zijn met dit VVV is Lokhoff heel stellig: “Handhaving is, net als vorig jaar hier, de belangrijkste doelstelling.” Hoe Lokhoff dit precies gaat aanpakken en wat voor eventuele aanpassingen hij gaat doen aan het team, wil hij eerst met de spelers bespreken, alvorens het aan de rest van de wereld te laten weten.

“Het is duidelijk dat er een aantal dingen moet veranderen. Bovendien, nu de transfermarkt open is kan het zomaar zijn dat er een aantal spelers wegvallen. Hiermee moeten we ook rekening houden”, vertelt Lokhoff. De komende tijd gaat de Bredanaar rond de tafel zitten met de beleidsbepalers in Venlo, om te kijken wat er mogelijk is op de transfermarkt en of er nieuwe spelers bij moeten komen.

Met ervaren spelers als Marcel Meeuwis en Rogier Molhoek en enkele jonge talenten als Yanic Wildschut en Bryan Linssen, heeft VVV voldoende kwaliteit rondlopen op het veld om degradatie te kunnen voorkomen. “De spelersgroep moet gewoon vertrouwen krijgen en op een juiste manier het spel benaderen. Als dat allemaal goed zit, dan moet het voorkomen van degradatie kunnen lukken”, aldus de kersverse hoofdtrainer.

Met Lokhoff haalt VVV-Venlo in ieder geval een schat aan ervaring binnen. “Ik heb alle lagen van het voetbal meegemaakt. Met Red Bull Salzburg heb ik meegedaan in de absolute top van Oostenrijk, met NAC Breda heb ik ervaring in de middenmoot en met Excelsior heb ik onderin gevoetbald. Ik weet dus wat er speelt en hoe het spelletje gespeeld wordt. Ik ben klaar voor deze taak”, aldus Lokhoff.