Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens
Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens

Jaaroverzicht NAC - februari

NAC

STEENAKKER - Een avondje NAC, mooie overwinningen, lelijke overwinningen, dikke nederlagen, onterechte nederlagen, ‘Der Bomber van Breda’, financiële problemen en een nieuwe algemeen directeur.

Voor de NAC-fan is 2011 een bewogen jaar geweest, met veel hoogtepunten, maar ook enkele dieptepunten. In deze reeks artikelen zie je het jaar van NAC in woord en beeld, per maand uitgelicht.

In februari staan er vier wedstrijden in de Eredivisie op het programma. De eerste is een uitwedstrijd bij degradatiekandidaat VVV-Venlo. Deze wedstrijd gaat met 3-0 verloren, omdat NAC geen antwoord heeft op het vechtvoetbal dat de Venlonaren op de mat leggen.

NAC weet in deze maand slechts één maal te winnen, de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op 26 februari, wordt met 3-2 gewonnen. In een spannend duel maakt de Bredase formatie een einde aan de ongeslagen reeks die ADO dit kalenderjaar heeft neergezet.

Aanvaller Leonardo zorgt ondertussen voor flink wat ophef in Breda. Na de verloren wedstrijd tegen VVV-Venlo, weigert hij om mee te trainen met het tweede elftal. De wedstrijd daarna, tegen Heerenveen, mag hij vanaf de tribune bekijken.

Ook word in februari Ed Busselaar aangesteld als nieuwe Algemeen Directeur. Busselaar krijgt als taak mee om NAC te saneren en een zo gezond mogelijk bedrijf neer te zetten.