foto John Kuijsters
foto John Kuijsters

2011: ‘Een jaar van afscheid nemen’

Algemeen

BREDA - Het aftellen is begonnen. 2011 is bijna achter de rug, 2012 klopt aan de deur. BredaVandaag.nl geeft het woord aan mensen uit het nieuws. Vandaag: Marja Heerkens, oud-wethouder en raadslid in Breda, nu burgemeester van Gilze en Rijen.

- Wat is 2011 voor een jaar geweest?
“Voor mij was 2011 een jaar van afscheid nemen van de Bredase politiek en in het bijzonder van de PvdA-fraktie. Daarnaast was, natuurlijk, mijn installatie als burgemeester van de gemeente Gilze en Rijen een mooi hoogtepunt.”

- Wat is u persoonlijk het meeste bijgebleven van 2011?
“Het vertrek van mijn tweede dochter uit huis. Dat was wel even wennen maar ook wel weer mooi om mee te maken.”

- Heeft u ergens spijt van? Zo ja, waarvan?
“Als ik al ergens spijt van heb dan is het omdat ik, door drukte, soms mooie momenten met de familie gemist heb.”

- Welk Bredaas nieuws is u in 2011 bijgebleven?
“Toch wel de hoeveelheid aan artikelen die gingen over de bezuinigingen op welzijn en zorg. Alhoewel ook ik vind dat hervormingen nodig zijn, maak ik me echt zorgen over de gevolgen voor de mensen met een klein inkomen.”

- Wat zijn uw voornemens voor 2012? En waarom?
“Die hebben betrekking op mijn nieuwe gemeente Gilze en Rijen. Graag lever ik in 2012 een bijdrage aan het verder versterken van een goed woon- en werkprogramma. Daarnaast ook aan het behoud van een goed voorzieningenniveau. Hier wordt, gelukkig, door alle partijen in de gemeente op ingezet.
Voor de Stichtingen Vrienden van het Amphia wens ik dat er veel donateurs bijkomen in 2012 waardoor er een plusje op de ziekenhuiszorg gezet kan worden, zie www.amphia.nl, klikken op het logo Vrienden van het Amphia.”

- Als u iemand zou mogen nomineren voor Bredanaar van het jaar, wie
zou u nomineren? En waarom?
“Ik kom dan met overtuiging uit bij Chris van Faassen, een dappere, strijdlustige, vrouw die vanwege ernstige gezondheidsproblemen afscheid moest nemen van haar passievolle belangenbeharting voor mensen met een beperking.”

- Een wens of advies voor mede-Bredanaars in 2012...
“Ik wens alle Bredanaars een fijne jaarwisseling toe en een gezond en gelukkig 2012. Verder wens ik van harte dat mensen die het beter gaat erg blijven hebben in mensen die (dreigen) door het ijs (te) zakken.”