Foto Taco van der Werf
Foto Taco van der Werf

Roel Meijvis gaat Rock en Roel

Cultuur

BREDA - De cultuurprijzen komen er weer aan. Op 20 januari worden de prijzen tijdens de cultuurnacht uitgereikt. Het thema van de nacht is magie. Wij interviewden de genomineerden, met vandaag de 16-jarige cabaretier Roel Meijvis die kans maakt op de aanmoedigingsprijs.

Waar ben je van bekend?
“Ik had mezelf opgegeven voor talentenjacht met Guido Weijers. Die won ik (Roel was toen pas 13, red) en toen werd ik ook door het Jeugdjournaal gevraagd om een oudejaarsconference te schrijven. Daarna stond ik ook bij Guido Weijers op het podium en mocht ik ook bij Javier Guzman langskomen.”

Wat doe je nu allemaal?
“Ik sta vanaf januari weer in de theaters met mijn show 'Rock en Roel'. En ik schrijf ook columns voor ‘Te Leuk’. Verder zit ik in HAVO-4, dus die shows plannen we om de proefwerkweken heen. Hierna wil ik misschien journalistiek gaan studeren.”

Zijn er voor jou nog regels verbonden aan je optredens?
“Toen ik nog geen 16 was wel, toen mocht ik maar 24 dagen per jaar werken. En dan telde een interview al als dag. Nu mag ik wel meer werken, iemand die vakken vult in de supermarkt kunnen ze ook niet altijd controleren.”

Maak je ook grappen over Breda?
“Ik ben hier geboren en nooit weggeweest, dus natuurlijk maak ik grappen over Breda. Soms praat ik in dialect, maar ik maak ook grappen over NAC. En ik vertel ook anekdotes van dingen die ik mee maak op school.”

Wil je ook later in Breda blijven?
“Ik vind Breda een hele leuk stad. Ik ga een paar keer per maand naar het Chassétheater of naar de Mezz. En natuurlijk ook wel eens naar NAC.”

Meer over de Cultuurprijzen en de Cultuurnacht:
www.cultuurnachtbreda.nl

Wat vindt je van je nominatie voor de cultuurprijs?
“Het is heel gaaf om genomineerd te zijn. Vooral ook als je de andere genomineerden bekijkt. Die doen totaal andere dingen, zoals muziek maken en dingen ontwerpen. Ik wens de jury heel veel succes met het maken van een keus.”