Afbeelding

Nieuwjaar vieren op z'n Bredaas

Cultuur

BREDA – Nog niets op de planning staan om 2012 in te luiden? In Breda zijn er genoeg feestjes waar er om twaalf uur een glaasje bubbels kan worden geklonken.

Het wordt een gouden Nieuwjaar als het aan de Mezz ligt. Samen met Triomf organiseert het poppodium aan de Keizerstraat ‘Goud en Nieuw’. De avond wordt verzorgd door de makers van 80’s Verantwoord, 90’s NOW en Zer00’s Heroes. Met dj-duo Lustige Lola en Weltschmerz en VJ Aineko ga je volgens de Mezz goudeerlijk het nieuwe jaar in. Het feest begint om 0.30 uur en kaartjes kosten twaalf euro.

Theater de Avenue aan de Waterstraat wordt tijdens de jaarwisseling omgetoverd tot een disco. Vanaf 23.00 uur draaien DJ Jimbeau en Ser-V hits uit de jaren 80, 90 en disco. Kaarten voor deze avond zijn in de voorverkoop vijftien euro, aan de deur zijn ze twintig euro.

Danscafé Studio Dependance organiseert traditiegetrouw een nieuwjaarsfeestje, waar Sherman Sixto, Jahzury en Rymzz de muziek verzorgen. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de deur voor €7,50. Wie voor middernacht binnen is, krijgt gratis een glaasje champagne.

Bar en restaurant Parc Breda belooft 31 december een avond vol muziek en entertainment in stijl. DJ Funkadelic, Louis Laporte XVI en Beauriche maken het een muzikale jaarwisseling. De deuren gaan om 22.00 uur open. De minimumleeftijd is 23 jaar en kaarten zijn te koop bij Parc voor vijftien euro.

Met artiesten als Ronald Molendijk, Georgie wil de Graanbeurs 2012 inluiden. Ook Nick Mollen op de saxofoon en Jo-Groove die percussie speelt zijn die avond aanwezig in de Reigerstraat.

Café het Hijgend Hert aan de Pasbaan viert oud en nieuw in de stijl van Bob Dylan. In het café treed de Dylan Tribute Band op. Zij brengen een vol Dylan repertoire, gestoken in een nieuw jasje

Loungecafé Wonderland aan de Haagweg gaat 31 december 'Back to the Future'. Voor vijf euro wordt er een avond vol artiesten verzorgd, waaronder DJ Santossa, Sebastian del Torro, Space-case en DJ Roezzz. Een feest voor de liefhebber van clubmuziek, klassiekers en minimal-progressive-deephouse.

En wie niets moet hebben van alle drukt. Thuis met vrienden en familie kan natuurlijk ook. Programma en muziek naar keuze!