Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens
Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens

Jaaroverzicht NAC - augustus

NAC

STEENAKKER - Een avondje NAC, mooie overwinningen, lelijke overwinningen, dikke nederlagen, onterechte nederlagen, ‘Der Bomber van Breda’, financiële problemen en een nieuwe algemeen directeur.

Voor de NAC-fan is 2011 een bewogen jaar geweest, met veel hoogtepunten, maar ook enkele dieptepunten. In deze reeks artikelen zie je het jaar van NAC in woord en beeld, per maand uitgelicht.

De allereerste wedstrijd van het seizoen wordt gespeeld op 7 augustus, FC Twente komt op bezoek in het Rat Verleghstadion. De wedstrijd tegen de vice-kampioen gaat met 0-1 verloren. In de daarop volgende wedstrijden tegen Heracles, FC Groningen, RKC en Feyenoord wordt alleen thuis tegen Groningen een puntje behaald.

Begin augustus laat algemeen directeur, Ed Busselaar, weten dat de seizoenskaartverkoop iets achter blijft ten opzichte van vorig jaar. De teller staat op ruim veertienduizend verkochte kaarten, vorig jaar rond die tijd was dat vijftienduizend.

Op financieel gebied maakt de KNVB bekend dat NAC voorlopig in categorie 1 verblijft. De club is nog niet gezond genoeg om op te klimmen naar de veiligere categorie 2.