foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Breda wil op een lijn met Barcelona, Rome en Berlijn

Nieuws

BREDA – Als het aan wethouder Saskia Boelema ligt wordt Breda de eerste Nederlandse stad die aansluit bij het kennisnetwerk XARXA FP Network. Daarin trekt de stad op met steden zoals Barcelona, Rome en Berlijn.

Boelema stelt Breda kandidaat voor dit netwerk. In haar ogen sluit het aan bij de ambities van Breda als kennisstad. “Het biedt Bredase studenten de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen in bij het netwerk aangesloten steden en vice versa. Daarmee is er nog meer ruimte voor ontwikkeling en vasthouden van topkennis.”

XARXA FP is een Europees netwerk van steden met internationale beroepsopleidingen met als doel om samenwerking op diverse gebieden te stimuleren.

Met de kandidaatstelling verbindt Breda zich onder meer aan steden als Antwerpen, Barcelona, Berlijn, Göteborg, Keulen, Lyon, München, Rome, Turijn, Toulouse, Istanbul, Madrid.

Het ROC West-Brabant sluit zich als het eerste aan bij het initiatief. Arjan Kastelein, lid Raad van Bestuur: “Andere kennisinstellingen in Breda zoals NHTV, Avans hogeschool en De Rooi Pannen, kunnen voor internationale stages en afstudeeropdrachten ook gebruik maken van het netwerk. Andere Bredase opleiders zijn enthousiast over het initiatief en bekijken of zij er gebruik van gaan maken”.

Breda wordt in maart 2012 aspirant lid van het netwerk. Het netwerk beoordeelt na een jaar of Breda van toegevoegde waarde is en definitief lid mag worden.