Internationaal jeugdvoetbal bij JEKA tijdens Pasen. foto Peter Visser
Internationaal jeugdvoetbal bij JEKA tijdens Pasen. foto Peter Visser

AC Milan Junior Camp komt naar Breda

Algemeen

BREDA - Het Milan Junior Camp doet volgend jaar opnieuw Nederland aan. Na het succes van afgelopen jeugdkamp, heeft voetbalclub AC Milan opnieuw besloten om een aantal jeugdkampen te organiseren. In de periode van 2 tot en met 6 juli is het Junior Camp in Breda op sportpark “De Blauwe Kei”.

Het AC Milan Junior Camp is voor jongens en meisjes van zeven tot en met veertien jaar. Onder leiding van twee jeugdtrainers van de Italiaanse topclub kunnen kinderen een week lang trainen op topniveau. Het trainingsprogramma is speciaal samengesteld door trainers en clubartsen en richt zich specifiek op iedere leeftijdscategorie.

Sportpark “De Blauwe Kei”, thuisbasis van voetbalclub vv Baronie, is in 2012 de gastheer voor heel de Zuid-regio. Het is tevens het eerste kamp in een reeks van vijf jeugdkampen. De overige kampen worden georganiseerd in Enschede, Winterswijk, Elst en Almere.

Tijdens de kampen worden de jeugdspelers in de gaten gehouden door de Italiaanse trainers. Na afloop selecteren zij twee spelertjes die deel mogen nemen aan de AC Milan Junior Day. Deze dag wordt georganiseerd in Milaan, kinderen mogen dan een dagje trainen, voetballen en een wedstrijd van AC Milan bezoeken. Na afloop van de wedstrijd krijgen ze de mogelijkheid om de spelers van het eerste elftal te ontmoeten en een handje te schudden.