foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Foutje bij het Rijk levert Breda 1,1 miljoen euro op

Economie

BREDA/DEN HAAG - Breda krijgt door een fout bij een verdeling van het Rijk met terugwerkende kracht 1,1 miljoen euro. Wethouder Saskia Boelema (D66, Financiën) verwerkt het bedrag in de jaarrekening voor 2011.

Voor Boelema betekent de meevaller, bekend gemaakt via de Decembercirculaire Gemeentefonds, geenszins een lastenverlichting voor 2012. “De economische ontwikkelingen van dit moment wijzen er op dat het Rijk de komende extra moet bezuinigen”, aldus Boelema in een brief aan de Bredase gemeenteraad.

Die extra bezuinigingen leiden straks volgens de wethouder tot negatieve effecten op de bijdragen voor Breda via het Gemeentefonds van het Rijk. “In welke mate en op welke termijn is op dit moment nog niet te zeggen”, schrijft de wethouder Financiën. Ze verwacht met de meicirculaire in 2012 meer duidelijkheid.

Naast de 1,1 miljoen euro zijn nog twee andere bedragen toegevoegd aan het Gemeentefonds. Breda krijgt voor een impuls tijdelijk huisverbod 13,400 euro en voor de invoeringskosten van de decentralisatie van de jeugdzorg 78,893 euro over het jaar 2012.