Drie Fransen botsten op de Houtmarkse bussluis. De ravage was weer groot. foto Erik Eggens
Drie Fransen botsten op de Houtmarkse bussluis. De ravage was weer groot. foto Erik Eggens

Bussluis Houtmarkt weer buiten werking na aanrijding

Nieuws

CENTRUM - De bussluis aan de Houtmarkt is na een aanrijding donderdagavond weer buiten werking. Een Belg reed achter een stadsbus aan, maar strandde op de paal die moet voorkomen dat het overige verkeer er doorheen rijdt.

De aanrijding gebeurde donderdagavond rond 23.10 uur. De gemeente heeft nog niet kunnen achterhalen wie de veroorzaker van de schade aan de paal is. "De vogel is gevlogen", stelt een zegsman van de gemeente. "Maar we gaan de camerabeelden terugkijken."

De gemeente stelt in een overgrote meerderheid van de gevallen door camerabeelden te kunnen achterhalen wie de dader is. De rekening ploft op de mat bij de eigenaar van de auto, ongeacht het land van herkomst.

Voorlopig staat de bussluis in de veiligheidsstand, waardoor de palen in de grond blijven. De gemeente doet onderzoek naar de ontstane schade.

In oktober werd een volledig vernieuwde versie van de bussluis opgeleverd en geopend door wethouder Wilbert Willems. Binnen 36 uur klapte er al weer een auto op. Overigens bleek later dat de veroorzaker met opzet de sluis aanreed en met alle geweld er doorheen probeerde te komen.

De gemeente Breda verwacht dat het aantal aanrijdingen door de nieuwe bussluis afneemt. "Het is nog veel te vroeg om er echt iets over te zeggen, maar we zien nu al enige verbetering", stelt de woordvoerder. "Als de sluis een jaar staat, kunnen we er definitief een oordeel over geven."