Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

52 arrestaties rond jaarwisseling in regio

Algemeen

BREDA -De politie Midden en West Brabant heeft rondom de jaarwisseling 52 arrestaties verricht. Verder werden er geen grote calamiteiten gemeld. Ook zijn er geen meldingen binnengekomen van fysiek geweld tegen personen met een publieke taak.

De arrestaties die zijn verricht hebben vooral te maken met inbraak, straatroof, geweldsdelicten, vuurwerkincidenten en rijden onder invloed. Ook zijn er enkele mensen aangehouden die zich hebben misdragen binnen horecagebieden, deze arrestaties waren met name voor baldadigheid en drugsbezit.

De brandweer is enkele keren in actie moeten komen om kleine brandjes en vreugdevuren te blussen. Het aantal brandmeldingen dit jaar is vergelijkbaar met dat van vorig jaar.

In de voorbereiding op de nieuwjaarsnacht hebben de hulpdiensten in de regio Midden en West Brabant nauw samengewerkt met de 26 gemeenten uit het gebied. Hierdoor was de politie, brandweer, ambulancedienst en het openbaar ministerie goed voorbereid op eventuele ordeverstoringen en kon er vaak tijdig worden ingegrepen.