foto Ilse Lukken
foto Ilse Lukken

Breda speculeert over toekomstige miljonairs

Nieuws

OVERAKKER – Straalwagens, armdikke kabels over de straat en Twitteraars uit Breda ontploffen over de Postcodeloterij. Die deelt naar alle waarschijnlijkheid een aantal miljoen uit in Breda.

Het Mariaplein is het epicentrum van de gonzende geruchten. Daar reed in de loop van de avond de wel bekende truck van de Postcodeloterij met de schreeuwende miljoenen (48) op de aanhanger door de straat. En hij stopte er.

Pas om half tien zondagavond 1 januari volgt duidelijkheid. Maar voor de mensen die daadwerkelijk de jackpot winnen, is het dat al. De winnaars met de postcode 4834 WB schijnen zondagochtend al te zijn gebeld door de loterij met het verzoek om ’s avonds toch alsjeblieft thuis te zijn.

Op dat adres staat Hamelakker II, een seniorencomplex. Het is echter nog steeds onduidelijk hoe veel en of de miljoenen wel op dat adres gaan vallen. Om half tien zondagavond zendt RTL4 de Nieuwjaarsshow uit. Dan wordt duidelijk wie hoeveel miljoen mag bijschrijven.

Bewoonster Jeanne spreek van een geweldige sfeer. "Zelfs als die miljoenen niet vallen, dan is dit geweldig voor de buurt. Het is prachtig weer. Ik had mijn buurman net een goed 2012 gewenst, en dan dit. Hartstikke leuk."

Een medewerkster van de Postcodeloterij smoezelt wat met een politieagente. Onbevestigd maakt ze duidelijk dat, hoewel in nog negen andere plaatsen miljoenen worden verwacht, dat Breda toch echt wel wat mag verwachten.