beeld RTL4/Erik Eggens
beeld RTL4/Erik Eggens

Breda is tien bejaarde miljonairs rijker

Algemeen

OVERAKKER – De winnende postcode: 4834 WC. Het adres? Damiaanstraat 27 tot 61 in Breda, seniorencomplex Hamelakker II. De eerste vijf miljonairs? Bredanaars op leeftijd. Maar niet minder gelukkig.

Caroline Tensen en Quinty Trustful van de Postcodeloterij overhandigen zondagavond de cheques aan de gelukkige winnaars: Bewoners van seniorencomplex Hamelakker II.

Het is overduidelijk een getelefoneerde aankomst. Bij de winnaars, stuk voor stuk 80 plus, zit de hele familie al klaar. Daar gaat de eerste cheque: 1.390.473 euro. “Ik ben miljonair”, snikt de man. Z’n vrouw, kan het nauwelijks geloven.

En daar gaat de volgende. Meneer heeft 1.497.000 gewonnen. “Mijn kinderen krijgen wel wat. Ik word 94 dit jaar.”

De boodschap is nauwelijks te bevatten of het programma schakelt al weer over naar de volgende miljonair in de dop. “Nooit gedacht dat het mij zou overkomen.” En daar gaat 1.497.000 euro.

1.390.473 voor de volgende mevrouw. “Ik val stil” En ook voor de volgende mevrouw, 1.390.473 “Hartstikke leuk. Hartstikke bedankt”, weet ze nog net uit te brengen. Maar ze blijft met beide voetjes op de grond: “Ik blijf hier wel wonen.”

Op tv haken de presentatoren lachend in: “Ik hoef in elk geval nooit meer te werken”, grapt presentator Winston Gerschtanowitz.
De prijzenpot blijkt nog lang niet leeg. De echt grote prijzen komen na de reclamepauze. Eerst nog iets meer dan 1,3 miljoen voor mevrouw Laroo. Die is sprakeloos. Of beter, kan alleen maar een vreugdekreet uitbrengen. “Oooooooh. Oooooh geweldig.”

Verderop in het seniorencomplex valt 2.780.748. “Daar moeten we eens goed over denken”, weet de winnaar nog net uit te brengen. Een echtpaar schuift 2.946.252 euro uit de envelop. “Wat zal ik daar nou mee doen”, zegt de winnende mevrouw.

Dan komt de allergrootste prijs uit de envelop. 4.278.074 euro. “Dit is verschrikkelijk veel geld. Maar het wordt goed besteed”, zegt de meneer na even diep te hebben geslikt.

Het blijft niet bij de oudjes. Ook de postcode 4834 mag 20 miljoen verdelen.