Afbeelding

‘Duizenden mensen op Kanjerfeest voor Bredase miljonairs’

Nieuws

OVERAKKER – De Postcodeloterij houdt voor de winnende wijk in Overakker vrijdag een groot straatfeest. De organisatie verwacht dat er ‘een paar duizend mensen’ af komen op het Kanjerfeest.

Onder anderen Jan Smit, de 3J’s en Xander de Buisonjé treden op bij het seniorencomplex waar zondagavond 10 mensen te horen kreeg dat ze 20 miljoen euro mochten verdelen. Ook krijgt de rest van de wijk te horen hoeveel geld de winnaars met het juist postcodelot ontvangen.

Gaston Starreveld, inmiddels het boegbeeld van de Postcodeloterij, presenteert het wijkfeest. Toch is nog niet zeker of het feest voor de nieuwe miljonairs kan doorgaan. “We zijn druk bezig de benodigde vergunningen voor het feest te verkrijgen”, zegt woordvoerster Ilse Eggenkamp van de Postcodeloterij.

Ook de exacte locatie is nog niet bekend. De Postcodeloterij verwacht wel dat het in of bij het Mariaplein wordt gehouden. “We verwachten een paar duizend mensen bij het Kanjerfeest”, stelt de woordvoerster. “Afgelopen september viel de PostcodeKanjer in Vianen, hier bezochten ruim 4000 mensen het Kanjerfeest. Dit was een heel goed bezocht feest.”

Het Kanjerfeest begint rond 19.00 uur, het programma loopt door tot 21.00 uur. Officieel wordt het feest voor de winnaars georganiseerd, ‘maar eigenlijk is iedereen gewoon welkom’, aldus de organisatie.