In café Parkzicht aan het Wilhelminapark was de jaarlijkse inschijving voor de Grote Optocht foto Jorgen Janssens
In café Parkzicht aan het Wilhelminapark was de jaarlijkse inschijving voor de Grote Optocht foto Jorgen Janssens

Zaterdag inschrijving Grote Optocht 't Kielegat

Cultuur

BREDA – In café Parkzicht aan de Paul Windhousenweg 1 in Breda vindt zaterdag 7 januari de inschrijving plaats voor de ‘Grote Optocht van ’t Kielegat’. Tussen 13:00 uur en 16:00 uur biedt de optochtcommissie van de BCV deelnemers de kans om zich in te schrijven. De middag zal worden opgeleukt door live-muziek van enkele blaaskapellen.

De ‘Grote Optocht van ’t Kielegat’ is al jaren een begrip in Breda en omstreken. Duizenden mensen komen ieder jaar naar de binnenstad om de optocht mee te maken. Dit jaar zal de optocht worden gehouden op maandag 20 februari. De start is om 13:30 uur op de Nieuwe Haagdijk.

De dag voor de ‘Grote Optocht’ wordt ieder jaar ‘De Brakkensliert’ georganiseerd. Deze kinderoptocht begint om 13:11 uur op de Nieuwe Haagdijk en eindigt rond 15:15 uur in het Chasse-Theater. Na de optocht wordt hier het ‘Brakkenbal’ gehouden en vindt er een prijsuitreiking plaats.

Inschrijving voor de ‘Grote Optocht’ is alleen mogelijk op zaterdag 7 januari, tussen 13:00 uur en 16:00 uur. Voor ‘De Brakkensliert’ is het zaterdag ook mogelijk om in te schrijven, de registratieperiode voor de kinderoptocht loopt echter tot uiterlijk 12 februari. Inschrijfformulieren zijn te downloaden op de website van de BCV: www.carnavalbreda.nl