Cultuurnacht in Podium Bloos. foto Erik Eggens
Cultuurnacht in Podium Bloos. foto Erik Eggens

Vierde editie Festival 39º heeft landelijk karakter

Cultuur

BELCRUM - De vierde editie van Festival 39º vindt zaterdag 14 en zondag 15 januari plaats in PodiumBloos. Voor het eerste jaar is het een landelijk in plaats van regionaal festival.

Het theaterfestival, waar jong talent van 15 tot 21 jaar het podium opgaan met hun talenten, heeft voor het eerst erkenning van een landelijk fonds en deelnemers van buiten Noord-Brabant. Naast jongeren uit de provincie, doen er nu jongeren vanuit het hele land mee.

Jong talent voert dans, muziek, film en performance art op. PodiumBloos belooft dit jaar een interessante mix van korte en lange voorstellingen, van oude bekenden en nieuwe deelnemers. De meeste voorstellingen zijn geschreven door de deelnemers zelf, zoals de animatiefilm ‘The never happy ending’ van Mary Wardak. Zij won eerder de landelijke finale van de Kunstbende.

Het stuk ’99 Luftballons – but the bitch ain’t one’ van Nieuwe Veste is geschreven door een oude bekende, Daan Windhorst. Hij begon ooit op het festival, maar studeert nu af in dramaschrijven aan de HKU.

Naast kijken, kan de bezoeker ook meedoen. Workshops in camera-acteren, theatersport en regisseren maken het een interactief festival.