foto Carmen Helmink
foto Carmen Helmink

Storm zorgt voor overlast en schade in Breda

BREDA - De storm van 5 januari heeft voor schade gezorgd in Breda. Zo kwam een plafond bij een entree van een gebouw naar beneden en hield Brabantse Delta de sluizen van de toegangsrivieren naar de regio dicht.


Aan de Ceresstraat kwam tussen half en kwart voor twee ‘s middags een aluminium plafondconstructie naar beneden bij een ingang aan de buitenkant van gebouw Den Hertogh. Niemand raakte daarbij gewond. In de Meidoornstraat ontstond er schade aan een dakkapel van een huis.

Verder waren er meldingen uit de Regenbeemd, Ritshestraat, Schubertlaan en Van Voorst tot Voorststraat. Wat daar precies gebeurde, is niet bekend.

Het waterschap Brabantse Delta spreekt van een verhoogde waterstand in de regio, maar heeft de situatie onder controle. “De sloten en beken kunnen het momenteel goed aan, alle gemalen werken op volle toeren”, aldus een woordvoerster van het waterschap.

Volgens de zegsvrouw staat het water in de mark tot ver in het Markdal. “Precies waarvoor het Markdal is bedoeld.” Ook zijn de sluizen van de ingangen van de Bergsche Maas en het Hollandsch Diep gesloten.

Vanaf 10.18 uur donderdagochtend reden Fyra-treinen van en naar Amsterdam niet langer over het HSL-spoor, maar mochten ze zich tussen de normale Intercity’s op het klassieke spoor wurmen. NS Hispeed besloot dat het door de rukwinden niet langer verantwoord was om met hoge snelheden op snelle spoor te blijven rijden.

De Postcodeloterij houdt het weer in de gaten in verband met het Kanjerfeest dat vrijdag vanaf 19.00 uur ‘s avonds bij Wolfslaar wordt gehouden. Met extreem weer gaat dat feest niet door. Maar de voorlichtster van de organisatie gaat daar niet van uit.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief