Logo bredavandaag.nl
De startbijeenkomst voor buurtpreventie in de wijk Kievitsloop. foto Jelle Willers
De startbijeenkomst voor buurtpreventie in de wijk Kievitsloop. foto Jelle Willers

Stadsmarinier wil uitleg over verkooppraktijk Securitas

HAAGSE BEEMDEN - Stadsmarinier Harrie Bus (Haagse Beemden) gaat 10 januari het gesprek aan met beveiligingsbedrijf Securitas. Dat probeerde in de wijk recent producten te verkopen namens het gemeentelijke project Buurtpreventie dat daar wordt opgezet.


De gemeente stelde eerder deze praktijken niet op prijs te stellen. Verkopers van Securitas zouden hebben gezegd 'samen te werken met de gemeente'. Na een melding uit de Muizenberg, tikte de gemeente Securitas op de vinger. Ook stuurde stadsmarinier Harrie Bus een brief naar het bedrijf.

“Dat een bedrijf met commerciële diensten een link legt met een gemeentelijk project als Buurtpreventie, kan niet”, legde een woordvoerster van de gemeente eerder uit. “Als het bedrijf er mee doorgaat, bekijken we of we andere stappen kunnen ondernemen.”

Bus gaat het gesprek aan met sales manager Ed Broeders van het bedrijf. Eric Haverkamp van buurtcomité Muizenberg is blij dat de zaak snel is aangepakt. "Het was niet de eerste keer dat ze dit doen", meende hij in een verklaring. "Het lijkt wel alsof ze de media in de gaten houden waar Buurtpreventieprojecten worden opgezet,"FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief