Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Dronken automobilist slaat agent op gezicht in Ginneken

Politie

GINNEKEN - Een 26-jarige Bredanaar is aangehouden omdat hij een agent die buiten dienst was, op zijn gezicht zou hebben geslagen. Ook bestuurde hij een auto terwijl hij te veel alcohol gedrongen had.

Een 31-jarige politieman liep vannacht, zaterdag 7 januari 2012 rond 01.30 uur in zijn vrije tijd met enkele vrienden over de Ginnekenmarkt. Hij hoorde het geluid van een auto die met hoge toeren reed. Hij zag vervolgens een auto met hoge snelheid aan komen rijden.

Hij gebaarde met zijn linkerarm door een op en neer gaande beweging te maken om de bestuurder aan te geven dat die veel te hard reed. De bestuurder stopte daarop direct en sprak hem aan. De politieman in burger riep de man op om rustig te rijden omdat er daar veel stappers lopen. De automobilist reed daarna door.

Kennelijk parkeerde hij zijn auto want korte tijd later kwam hij lopend op de diender af daarbij roepend: "Wat moet je nou". De politieman kreeg direct een klap op zijn linkeroog. Het slachtoffer verdedigde zich door een klap terug te geven. Er ontstond een worsteling waarbij de agent, die zich aan zijn belager als politieman bekend maakte, hem overmeesterde.

Hierop werd de man rustig, waarna hij kon worden overgedragen aan inmiddels ter plaatse gekomen agenten. Hij werd na de blaastest ingeslotenHet onderzoek wordt gedraaid door rechercheurs van het district Bergen op Zoom. De verdachte gaf vanmorgen toe dat er een conflict was geweest, hij ontkende echter geslagen te hebben.

In overleg met de dienstdoende parketsecretaris is hij zaterdagmiddag in vrijheid gesteld.