Logo bredavandaag.nl

Heden alleen veilige borsten in Breda

BREDA - Vrouwen die een borstvergroting overwegen hoeven zich geen zorgen meer te maken. De ABC Clinic in Breda en Acura Medisch Centrum Breda melden niet te werken met gevaarlijk gebleken borstimplantaten. Deze producten van het Franse merk PIP zijn door Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) sinds 2010 verboden.


De Franse Poly Implant Protheses (PIP) zouden volgens onderzoek gevaarlijk zijn, omdat er grote kans is dat ze scheuren. De implantaten zouden bovendien verboden industriële materialen bevatten.

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat er in de voormalige Silhouet kliniek in Breda en Weert 240 vrouwen zijn voorzien van PIP-implantaten. Die klinieken bestaan niet meer en zijn overgenomen door Acura Medisch Centrum.

Bij het Acura Medisch Centrum is er nooit gewerkt met de PIP-implantaten. “Wij werken met Mentor protheses”, vertelt de kliniek.

Ook de ABC Clinic heeft nooit wat gezien in de PIP of M-implants. “Er waren in de tijd dat wij de kliniek oprichtten, zo’n twee jaar terug, al veel twijfels over de kwaliteit van de implantaten. We besloten voor Mentor en Natrelle protheses te kiezen.”

Bovenaan de website van ABC Clinic staat duidelijk ‘geen’ gebruik te maken van de beruchte implantaten. “Die duidelijkheid en geruststelling willen we als kliniek aan klanten meegeven. Klanten krijgen een paspoort waarin duidelijk staat welke implantaten ze krijgen.”

Het gebeurt wel eens dat de kliniek wordt opgebeld door verontruste mensen die hun eigen kliniek niet kunnen bereiken, vertelt de woordvoerster van ABC Clinic.

De IGZ bracht in 2010 een direct verbod uit op de Franse implantaten. Inmiddels adviseert de IGZ mensen met PIP-implantaten van na 2001 zo snel mogelijk een afspraak te maken met hun behandelaar.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief