Stormschade aan de Ceresstraat. foto Martijn Verstrepen
Stormschade aan de Ceresstraat. foto Martijn Verstrepen

Aannemer onderzoekt instorten plafond Ceresstraat

Nieuws stormschade

BREDA – Bouwbedrijf van Grunsven uit Erp start een onderzoek naar het instorten van het plafond boven de entree van appartementencomplex Den Hertogh. Vorige week donderdag kwam tijdens de storm het hele gevaarte naar beneden zetten.

Volgens de aannemer gaat het om een vaker toegepast systeem wat niet eerder problemen vertoonde. Er wordt dan ook niet uitgegaan van een constructiefout, maar dat moet het onderzoek uitwijzen. “Ik dacht dat het om een stukje ging, maar toen ik ging kijken was ik echt verbaasd”, zegt projectleider Peter van Esch.

Het bouwbedrijf gaat er van uit dat de problemen die aan de Ceresstraat ontstonden mede door de harde wind zijn veroorzaakt. “Het plafond is niet recht naar beneden gekomen, maar enigszins schuin. Een in een stuk. Het wijst er op dat de harde wind er onder is gekomen en de boel vacuüm heeft gezogen”, aldus Van Esch.

Van Grunsven verwacht deze week nog uitsluitsel over de oorzaak. In ieder geval wordt het systeem voorlopig niet meer toegepast. Van Esch: “We gaan het netjes oplossen. Voor de bewoners zijn er natuurlijk geen kosten aan verbonden.”

In juni 2010 werd het gebouw officieel opgeleverd en geopend door wethouder Alfred Arbouw. Den Hertogh bevat onder andere zeventien luxe woonappartementen, van in totaal 59 woningen, van 299-duizend euro tot 419-duizend euro.