Logo bredavandaag.nl
foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

Amphia Ziekenhuis leidt militair verpleegkundigen op

BREDA/GILZE EN RIJEN - Het Amphia Ziekenhuis gaat de opleiding voor Spoedeisende Hulp van Algemeen Militair Verpleegkundigen verzorgen. Het Amphia en de Koninklijke Luchtmacht ondertekenden maandag 23 januari een overeenkomst daartoe.


Militair verpleegkundigen vervolgen bij Amphia hun SEH-opleiding en krijgen specialistische training en praktijksituaties voorgelegd.

“Wij zijn trots dat wij een officiële praktijkleerplaats voor militair verpleegkundigen zijn", aldus Olof Suttorp, voorzitter van Raad van Bestuur Amphia Ziekenhuis. "Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een structurele samenwerking wordt waarin beide partijen veel van elkaar kunnen leren.”

Volgens luitenant-kolonel Inge Tofield- van der Ende van vliegbasis Gilze-Rijen is het Amphia een goed georganiseerde omgeving waar medewerkers veel leren. “De ervaring is nodig om in spoedsituaties snel en goed te kunnen handelen. Per jaar volgen vier verpleegkundigen de opleiding, waarvan de eerste al van start zijn gegaan.”

Het ziekenhuis biedt ook ruimte voor militair verpleegkundigen van de Luchtmacht om hun vaardigheden te trainen op de Spoedeisende Hulp van het Amphia.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief