AD-columnist en Bredanaar Sjoerd Mossou. foto AD
AD-columnist en Bredanaar Sjoerd Mossou. foto AD

Bredanaar Sjoerd Mossou wint Hard Gras Prijs

Cultuur

BREDA/AMSTERDAM - Bredanaar Sjourd Mossou heeft maandagavond de Hard Gras Prijs voor sportjournalistiek gewonnen. De 33-jarige journalist kreeg de prijs voor zijn columns in het AD. Met name zijn columns over de crisis bij Ajax vielen de jury op.

De jury had het volgens Henk Spaan niet makkelijk. "Ten slotte hebben we onze keuze laten vallen op de columns van Sjoerd Mossou vanwege de actuele urgentie"

Mossou kreeg een bedrag van 7.500 euro. Ook ontving hij de Zilveren Kaart, een kunstwerk van Jeroen Henneman. De prijs werd maandagavond 23 januari uitgereikt door Matthijs van Nieuwkerk.

De Hard Gras Prijs voor Sportjournalistiek is een initiatief van het voetbaltijdschrift Hard gras en wordt jaarlijks toegekend aan de beste sportjournalistieke prestatie in dag-, week- of maandblad.

De jury, bestaande uit de redacteuren van Hard gras, Henk Spaan, Hugo Borst en Matthijs van Nieuwkerk, aangevuld met Wessel Penning, had drie artikelen genomineerd. Naast Mossou, waren ook Peter Buwalda en Bram Logger genomineerd.