Afbeelding

Watertappunt Valkenberg bijna een feit

Algemeen

BREDA - Bijna een jaar na het winnen van een heuse watertap, is een flesje water tappen in het Valkenberg in Breda bijna een feit. Eindelijk lijkt de financiering rond te komen. Ray Meur van Breda DuurSaam: " Er is al een flinke som binnen, maar we zijn er nog niet.” Via crowd-fundig hoopt Breda DuurSaam de laatste benodigde 1.475,60 euro op te halen.

Breda DuurSaam won in april 2011 het watertappunt van Jointhepipe.org. De gemeente Breda stond achter het project, maar kon bij financieel niet bijdragen. Daarom probeert Breda DuurSaam de 9000 euro kostende plaatsing van het tappunt zelf te realiseren.

De kraan moet het afval en de aanschaf van water in plastic flesjes terug te dringen. "In Nederland is het onnodig, erg duur en zeer milieu-onvriendelijk. Het kost in sommige gevallen 5 liter water om een 1 liter fles te produceren. Daar bovenop komen nog eens de vervoerskosten”, aldus Ray Meur van Breda DuurSaam.

Doneren kan bij: Café Zeezicht, Bar Restaurant Parc, De Bruine Pij, Café De Beyerd, De Bommel, 't T-huis, Café Hijgend Hert, Dok19, Charelli en de Corenmaet.

Het is de bedoeling dat het tappunt 22 maart in gebruik wordt genomen.