Logo bredavandaag.nl
foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

Breda verkoopt sportcentrum Nieuwe Inslag voor 1 euro

HEUSDENHOUT - Breda verkoopt het Sportcentrum aan de Nieuwe Inslag 99 aan voor het symbolische bedrag van 1 euro Bredase Studenten Sport Stichting (BRESS). Woensdag ondertekenden beide een overeenkomst.


BRESS wordt vanaf januari 2012 verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het pand. De huidige huurovereenkomst komt te vervallen. De verkoop is exclusief de grond, die in eigendom van de gemeente blijft. De stichting draagt in overleg met Avans zorg voor een upgrading van de sporthal dat deze volledig voldoet aan de eisen voor bewegingsonderwijs.

BRESS benut het pand voornamelijk in de avonduren en Avans zoekt in verband met de geplande renovatie van het pand aan de Lovensdijkstraat en het afbreken van de verouderde sportzaal daar naar extra capaciteit voor het bewegingsonderwijs.

De gemeente heeft een symbolisch bedrag gevraagd omdat er sinds 2003 slechts zeer beperkt bouwkundig onderhoud is uitgevoerd en investeringen voor onderhoud van het pand in de nabije toekomst nodig zijn.

"De verkoop aan BRESS is alleen maar winst voor alle partijen", vindt wethouder Bob Bergkamp. "Het college vindt het niet noodzakelijk om dit pand in gemeentelijk eigendom te behouden omdat er op deze locatie de komende jaren geen herontwikkeling meer wordt voorzien”.

Wethouder Boelema van Onderwijs: “ Hierdoor krijgt het pand een upgrade, wordt het intensiever benut en kunnen BRESS, Avans, NHTV en KMA verder bouwen aan een uniek studentensportcentrum van Breda en daarmee aan een ontmoetingsplaats voor studenten."

In 2002 heeft de gemeente het pand aan de Nieuwe Inslag gekocht vanwege kansen voor latere herontwikkeling van de Claudius Prinsenlaan. De grond was al gemeentelijk eigendom. Tot augustus 2008 liep er een huurcontract met een particulier, waarna BRESS huurder werd.

Er is toen een 4-jarige huurovereenkomst opgesteld ( tot 31 juli 2013) met de afspraak dat de gemeente tijdens de looptijd alleen onderhoudswerkzaamheden op het gebied van veiligheid en functionaliteit uit zou voeren. Daarna zouden ook de overige onderhoudswerkzaamheden (zoals schilderwerk) moeten worden uitgevoerd, wat een aanzienlijk hogere huur zou betekenen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief